14 Ocak 2024

Dolmakalem ile Mürekkebin Aşkı

 

Dolmakalem ile Mürekkebin Aşkı

DOLMAKALEMSİZ ASLA

Son yıllarda Lamy Joy ve Lamy kesik uçlu dolmakalem kullanmaya başladım. Dolmakalem ile yazı yazmanın büyüsü çok farklı, hoşuma gidiyor. Kalem için mürekkep seçimi de önemli bir ayrıntı… Bugün kendime 2 farklı renkte “Diamine”  marka harika bir mürekkep aldım. Panter Kırtasiye’den aldığım bu mürekkep, dünyanın en iyi 3 mürekkep markasından biri. İnanılmaz bir renk skalası var. Suya dayanıklı ve göz alıcı tonlara sahip…

DIAMINE MÜREKKEP FARKI

Diamine mürekkep Panter Kırtasiye’de 34 TL’ye satılıyor, 2 tane aldım tanesi 30 liraya geldi. Seçtiğim modeller Red Dragon (kırmızı) ve Mediterranian Blue (mavi) oldu.

Renk renk mürekkep şişeleri arasında kaybolmak güzel bir duyguydu. 80 mililitrelik güzel şişeleriyle Diamine sanırım Pelikan ve Parker marka mürekkeplerime fark atacak. Kalıcı, güçlü bir mürekkep bu.

KESİK UÇLU DOLMAKALEMLER

Elimde Parker, Lamy ve Sheaffer marka dolmakalemler var. Sanırım 5 dolmakalemim var. En sevdiğim dolmakalem türü ise kesik uçlu Lamy Joy 1.5 kesik uç ve yine kesik uçlu bir dolmakalem olan Lamy Safari 1.1 All Star. Normal uçlarla yazmaktan daha farklı, çağrışıma açık, el yazısına büyük estetik değer kazandıran bu kesik uçları seviyorum.

TÜKENMEZKALEM: TÜKENİR VE TÜKETİR

Arkadaşlarıma, dostlarıma her zaman şunu derim “Tükenmezkalemle kitap imzalanmaz… Bir yazarın dolmakalemi her zaman yanında olmalıdır!” Günlük kullanım için de 2 dolmakalem her zaman yanımdadır. Onlar olmazsa olmaz. Bir de kâğıt tabii ki, bu mucize üçlünün değeri hiçbir şeyle ölçülemez bana göre. Yazmak, dolmakalemle güzel ve anlamlı. Hayatı tüketen bir tükenmezkalem kullanmayalı yıllar oldu… Yaşamımız da mürekkebi bittikçe yenilenen, doldurulan, baştan yaratılan bir dolmakalem gibi olmalı. Bize yanlış öğretmişler: Asıl tükenmezkalem, gerçek bir dolmakalemdir.


Hiç yorum yok: